Tuin van Jos

tuinvanjosEen tuin gewoon gelegen midden in het Vinkeveld aan het Hoogtij. Er is een vijver, die in de winter wordt afgedekt met een net voor de vissen tegen de reiger. We hebben wel een drinkbak voor de vogels gemaakt. Sinds deze winter een grote tuintegel bedekt met boomstronken voor de aankleding, geschikt gemaakt om ook vanuit het huis foto’s te kunnen maken.

Er zijn wat struiken, zodat mussen bij onraad zich ertussen kunnen verstoppen. Tot afgelopen zomer was de pergola bedekt met kiwi, maar dat werd zo massaal, dat we dat weggehaald hebben, maar komend voorjaar wordt er wel wat nieuws geplant, wat het weer kan overdekken.

Vanaf oktober /november, een beetje afhankelijk van het weer beginnen we met voeren, en dan de hele winter door, tot het broedseizoen begint, zo begin maart. Er is een nestkastje voor mezen, en onder de dakgoot hebben we wat kastjes hangen voor de mussen, die overigens ook bij de buren onder de dakpannen hun nestjes hebben.

Vogels die we regelmatig op bezoek hebben aan zijn: een 12 tal tortelduiven, wat houtduiven, spreeuwen, huismussen, koolmees, pimpelmees, roodborst, heggenmus, merel, kauw zo of en toe als het gaat winteren, een gaai. Bij sneeuw en ijs wil er wel eens kramsvogels onze tuin aandoen. Ook als eens gezien: groenling en putter.

Wij maken wel gebruik van zaden van Vivara , vooral omdat daar geen onkruidzaad in gemengd is, anders kan je hele zomer genieten van onkruid dat opkomt en daar zitten we uiteraard niet op te wachten. Verder wat brood, vetbolletjes en pinda’s, en dit jaar ook potten met speciale pindakaas.

Voor meer info: joszonneveld@xs4all.nl
Jos

Meer foto’s vanuit mijn tuin klik hier