Activiteiten scholen

18-01-2014 001klVoor groepen kinderen en leerlingen van basisscholen vanaf groep 4, bieden wij educatieve programma’s aan. De binnenactiviteiten vinden plaats in het Jan Verwey Natuurcentrum. Er kan een keuze gemaakt worden uit : braakballen uitpluizen, landschapspel, diverse natuurspelletjes en informatie over onze prachtige landschapvitrinekasten. En binnenkort een schelpenworkshop. Ook voor buitenexcursies zijn er verschillende mogelijkheden : strand, duin, bos of slootje. Alle activiteiten zijn interactief!

Voor meer informatie of reserveringen, mail naar janverweycentrum@strandloper.nl

Kosten

De kosten voor een binnenactiviteit of excursie bedragen € 1.00 per kind met een minimum van € 15 per groep. Per groep van 15 kinderen zijn twee begeleidende leerkrachten of ouders inbegrepen. Wij geven de voorkeur aan contant afrekenen. Overmaken is echter ook mogelijk. Men dient dit voorafgaand aan de excursie te voldoen na overleg via bovenstaand emailadres.

Herfstnatuurspel

Jaarlijks organiseren wij op de woensdagmiddag in de herfstvakantie het Herfstnatuurspel in het Leeuwenhorstbos voor basisschoolleerlingen van Noordwijk en omgeving. Kinderen en hun ouders (vaak ook oma’s en opa’s) maken een speurtocht door het bos en voeren onderweg allerlei opdrachten uit. Op speelse wijze komen kinderen en hun begeleiders meer te weten over de natuur. Een deelnameformulier is verkrijgbaar bij de ingang van het Leeuwenhorstbos aan het Westeinde te Noordwijk. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

De drijvende kracht achter de activiteiten voor scholen is de Educatieve Werkgroep.

 Lees meer over dit onderwerp onder ‘Educatie’