Activiteiten scholen

18-01-2014 001klVoor groepen kinderen en leerlingen van basisscholen vanaf groep 4, bieden wij educatieve programma’s aan. De binnenactiviteiten vinden plaats in het Jan Verwey Natuurcentrum. Er kan een keuze gemaakt worden uit : braakballen uitpluizen, landschapspel, diverse natuurspelletjes en informatie over onze prachtige landschapvitrinekasten. En binnenkort een schelpenworkshop. Ook voor buitenexcursies zijn er verschillende mogelijkheden : strand, duin, bos of slootje. Alle activiteiten zijn interactief!

Voor meer informatie of reserveringen, mail naar janverweycentrum@strandloper.nl

Aan het bezoek aan het Jan Verwey Natuurcentrum en de deelname aan activiteiten zijn geen kosten verbonden.

“Het Strandlopertje”

Educatieve uitgave exclusief voor leerlingen van groep 6 op basisscholen in de gemeente Noordwijk (Noordwijk, Noordwijkerhout en de Zilk).
Info voor leerkrachten vindt u hier.

Herfstnatuurspel

Jaarlijks organiseren wij op de woensdagmiddag in de herfstvakantie het Herfstnatuurspel in het Leeuwenhorstbos voor basisschoolleerlingen van Noordwijk en omgeving. Kinderen en hun ouders (vaak ook oma’s en opa’s) maken een speurtocht door het bos en voeren onderweg allerlei opdrachten uit. Op speelse wijze komen kinderen en hun begeleiders meer te weten over de natuur. Een deelnameformulier is verkrijgbaar bij de ingang van het Leeuwenhorstbos aan het Westeinde te Noordwijk. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

De drijvende kracht achter de activiteiten voor scholen is de Educatieve Werkgroep.

 Lees meer over dit onderwerp onder ‘Educatie’