Educatieve Werkgroep

educatie2Wilt u uw schoolklas op ontspannen wijze kennis laten maken met de boeiende wereld van de natuur? Neem dan eens contact op met de Educatieve Werkgroep. Wij ontwikkelen en organiseren sinds jaar en dag educatieve programma’s voor groepen kinderen, voornamelijk schoolklassen in de basisschoolleeftijd, maar ook andere groepen kinderen zijn welkom. We richten ons op kinderen in de basisschool leeftijd omdat vooral zij open staan voor nieuwe ervaringen. Door onze activiteiten komen ze op speelse wijze in aanraking met de natuur. Vooral voor kinderen niet zelf niet veel in het bos of het duin komen, kan een bezoek of een excursie een eye opener zijn. Maar ook kinderen die dagelijks buiten komen doen nieuwe  ervaringen op.

Voor meer informatie of reserveringen, mail naar janverweycentrum@strandloper.nl

Activiteit binnen of buiten?

In overleg met u bepalen we de behoefte van uw klas of groep kinderen. Afhankelijk daarvan (en van de tijd van het jaar) brengt uw groep een bezoek aan het Jan Verwey Natuurcentrum of organiseren we een excursie naar bijvoorbeeld strand, bos of duin.

Binnen in het Jan Verwey Natuurcentrum

P1020543Het Jan Verwey Natuurcentrum is ingericht op het ontvangen van groepen kinderen. We beschikken over een cursusruimte en een ruimte die we delen met de bibliotheek. Het centrum is onder andere ingericht met landschapskasten die de natuurgebieden rond Noordwijk tonen, met de dieren en planten die daar leven. We beschikken daarnaast over allerlei speciaal ontwikkelde spellen, zoals een landschapsspel, een electrospel, een nestdominospel, sporenspel, vogelsilhouetten, strand- en duinopdrachten en het paddenspel. Tijdens dit spel leren kinderen dat er maar weinig padjes overleven van het paddendril dat in het voorjaar wordt gelegd.

Een goede indruk van het Jan Verwey Natuurcentrum krijgt u met deze 360 graden tour op Google Streetview:

https://plus.google.com/109571400464413401128/about

Buitenexcursies

Regelmatig organiseren we ook excursies. Het is echt fijn om met de kinderen bijvoorbeeld door het bos te lopen en dan mee te maken hoe ze zich verwonderen over alles wat er in de natuur is te vinden, om al die geuren te ruiken en ook om dingen te proeven waar dat mogelijk  is. Voor een bosexcursie kiezen we meestal het Leeuwenhorstbos. Bij een duinexcursie gaan we vaak naar de duinen aan de noordkant van Noordwijk. Maar ook een slootjesexcursie behoort (afhankelijk van de tijd van het jaar) tot de mogelijkheden.

Kosten

Aan het bezoek aan het Jan Verwey Natuurcentrum en de deelname aan activiteiten zijn geen kosten verbonden.

Vrijwilligers

Vindt u het leuk om bij de natuuractiviteiten te ondersteunen of wilt u zelf een activiteit begeleiden? De Educatieve Werkgroep is altijd op zoek naar vrijwilligers.