Jan Verwey Natuurcentrum


Grotere kaart weergeven

Neem virtueel een kijkje in het Jan Verwey Natuurcentrum met Streetview. Klik in bovenstaande afbeelding op ‘weergeven in google maps’, dan op ‘meer informatie’. Scroll naar beneden naar ‘Binnen kijken’ en u kunt het Jan Verwey Natuurcentrum 360 graden rondom bekijken alsof u binnen in het centrum staat.

Gemaakt door  Wim Sonius  www.sonius-creative-imaging.nl

Jan Verwey Natuurcentrum

De vereniging beschikt over een eigen onderkomen: het Jan Verwey Natuurcentrum aan Zilverschoon 20 in Noordwijk. Bezoekers zijn van harte welkom.

In het Jan Verwey Natuurcentrum kunt u de boekenverzameling van Jan Verwey inzien. Deze is in de loop der jaren uitgebreid met boeken op het gebied van vogels, zoogdieren, planten, paddenstoelen en insecten. Een deel van de boeken is te leen.

Er is een studieruimte voor de bijeenkomsten van de werkgroepen (vogels, paddenstoelen en mossen). Ook worden hier natuurcursussen gegeven. In deze ruimte kunnen bovendien schoolklassen worden ontvangen voor het volgen van een educatief programma. Het centrum heeft daarnaast de beschikking over een gezamenlijke lezingenzaal met de bibliotheek.

Nieuw in het Jan Verwey Natuurcentrum !DSC0831kl5
In het centrum zijn sinds kort educatieve artikelen te koop voor kleine prijsjes.
Zoekkaarten van o.a. Strandvondsten, Uitwerpselen, Wilde bijen, Nachtvlinders, Bodemdiertjes, Tuinvogels en nog veel meer.
Natuurwijzers over Bos, Kust, Sporen, Tuin en Watervogels. Deze uitvouwbare boekjes zijn een combinatie van meerdere zoekkaarten.
Ook zijn er loeppotjes verkrijgbaar. Zeer gewild bij kinderen, maar ook voor volwassenen om kleine kriebeldiertjes en plantjes beter te kunnen bestuderen.
Alle artikelen zijn leerzaam en de zoekkaarten en natuurwijzers zijn prachtig getekend door Jasper de Ruiter.
Het aanschaffen van deze artikelen is mogelijk tijdens de inloopochtenden en lezingen.

Het Jan Verwey Natuurcentrum is geopend op iedere eerste zaterdag van de maand  van 10.00 – 12.00 uur.

Jan Verwey

Het natuurcentrum is genoemd naar de bioloog Jan Verwey (1899-1981). Hij was de zoon van de bekende Noordwijkse dichter Albert Verwey. In zijn testa­ment schonk Jan Verwey zijn vogelboe­ken aan de vereni­ging op voorwaarde dat ze beschikbaar zouden zijn voor de inwoners van Noordwijk.