Balkon van Annelies

am1Mijn Balkon

Mijn balkon ligt op het zuidwesten op de Hercules in Katwijk. Afmetingen: 1.50 bij 2.20 meter.
Er staan 2 struikjes, en nog 2 potten met zand, dus verder een kaal balkon. Ik ben 3 jaar geleden begonnen met voeren van merels.
Ik geef rozijnen en roodborstenvoer. Op het hoogtepunt van de winter had ik in maart 2013 ongeveer 9 Merels op het balkon.
Een vrouwtje komt al voor het derde jaar. Zij is te herkennen aan een licht eindpuntje op haar snavel en haar gedrag. Zij is de enige die blijft zitten als ik de balkondeur open doe.
Verder kwamen er 2 Zanglijsters, 1 man Zwartkop, 2 Sijzen, 2 Roodborsten, een stuk of 4 Huismussen, 1 of 2 Vinken, Heggeam2mussen, 2 Staartmezen, veel Kool- en Pimpelmezen en Spreeuwen.
Omdat ik geen Kauwen, Halsbandparkieten of Turkse Tortels op het balkon wil, hang ik de pindanetjes op in een beschermkooi.
Daar kunnen alleen de kleine vogels doorheen. Helaas kon de Grote Bonte Specht ook niet bij het voer.
Die moet ik dan op een andere manier eten geven. Inmiddels heb ik ook een kooi met grotere gaten staan waar Merels en Zanglijsters doorheen kunnen. Alleen de merels hebben dit nog niet door.
Wanneer het echt koud wordt, leg ik ook appels neer. Daar wordt zelfs door Zwartkoppen van gegeten.
Dat een balkon ook aantrekkelijk kan zijn blijkt dat ik ook soorten als Tjiftjaf, Gekraagde Roodstaart, Gaaien (op eikels die ik er neer lag) en Putter op het balkon heb gehad.

Dit drietal zat op mijn balkon vandaag, 19 juli. Voor mij is de Winterkoning een nieuwe balkonsoort. Ze zaten achter de geraniums, toch niet een aantrekkelijke plant voor vogels maar misschien zaten er lekkere hapjes tussen. Ik heb nog wat gedroogde meelwormen over van de winter en die heb ik ook maar neergelegd voor de jonge Koolmeesjes. Daar werd gretig gebruik van gemaakt.

DSCN2370k

 

 

Annelies