verslag lezing Biesbosch 29-09-2017

verslag lezing Biesbosch 29-09-2017

Van: Sam van der Meij
Verzonden: dinsdag 3 oktober 2017

Op 29 september 2017 was er in het Jan Verwey Natuurcentrum een lezing over de Biesbosch door Thomas van der Es, een jonge boswachter aldaar. Zo’n 65 belangstellenden werden getrakteerd op een zeer enthousiast en soms humoristisch verhaal en schitterende foto’s. De Biesbosch is jaren “op de schop” geweest en is tot een uniek ‘wetland’ voor Nederland en Europa ontwikkeld, mede dankzij het project “Ruimte voor de rivier”.

Ook de natuur zelf is “enthousiast” met veel nieuwkomers, zoals de Zeearend (met twee broedparen en diverse broedpogingen), de Visarend (eveneens twee broedparen) en natuurlijk een keur aan watervogels, waaronder ook heel veel wintergasten.

Er broeden duizenden Blauwborsten en Cetti’s zangers! Er is hoop op terugkeer van de Grote Karekiet en de Steur. De Bever heeft al zijn intrede gedaan. Er is zelfs een Das gefotografeerd.

Thomas heeft zojuist een boek over de Biesbosch geschreven, getiteld: De Nieuwe Biesbosch. Want het Nationaal Park de Biesbosch heeft grote veranderingen ondergaan, die een dergelijk boek rechtvaardigen. Een leuk boek, met tekeningen van Stef den Ridder, die samen met Thomas de Biesbosch in trok. Het boek kost slechts € 16,95. Volg zijn vlog!

Volgend voorjaar staat een excursie per boot op het verlanglijstje van onze vereniging. Er is dan kans op de roep van de Kwartelkoning…..

Sam