Fotowedstrijd Natuurcentrum Katwijk en Foto Kruyt

Fotowedstrijd Natuurcentrum Katwijk en Foto Kruyt

Acht genomineerden Katwijks Mooiste Natuurfoto van 2017

KATWIJK – Wie maakt de mooiste natuurfoto van 2017? Om op die vraag een antwoord te geven heeft de wedstrijdjury eerst een selectie gemaakt uit de 200 ingezonden foto’s. Aan het publiek van het Natuurcentrum Katwijk de taak om uit deze genomineerde foto’s een winnaar te kiezen. De foto’s waarop gestemd kan worden zijn vanaf 7 oktober tot en met 21 oktober te zien in het Natuurcentrum Katwijk, op het strand tegenover de Oude Kerk.

De wedstrijd “Katwijks mooiste Natuurfoto 2017” van Natuurcentrum Katwijk en Foto Kruyt leverde meer dan 200 prachtige beelden op. Aan de jury -Menno van Duijn, Hans Kruyt, Rien Nagtegaal, Arjan van Duijvenboden de mooie maar moeilijke taak om per categorie de genomineerden te kiezen.

Omdat er veel meer volwassen fotografen dan jongeren hebben ingezonden, is besloten het aantal genomineerden enigszins aan te passen aan het aantal inzendingen per leeftijdscategorie. Het niveau was hoog, maar deze foto’s vindt de jury het meest in het oog springen:

Fotografen jonger dan 18 jaar:
Ahmed Dashajev
David Spaans
Noor van Duijvenboden
 

Fotografen 18 jaar of ouder:
Jan Louis van den Oever
Arie van Duijn
Peter Duijndam
Piet de Mol
Johan Westra
 
De genomineerde foto’s worden door Foto Kruyt afgedrukt en ingelijst. Deze foto’s vormen een mooie expositie in het Natuurcentrum Katwijk, waar bezoekers vanaf 7 oktober tot 21 oktober kunnen stemmen op hun favoriet (het Natuurcentrum is geopend op woensdagmiddag, zaterdag en zondag, kijk voor extra openingstijden op www.natuurcentrumkatwijk.nl). Je kunt dan ook mooi de expositie van de Katwijkse jutster Jacoline van Duijn bekijken, die haar kunst van strandvondsten in dezelfde weken uitstalt voor het publiek.
 
De foto met de meeste stemmen per categorie zal worden uitgeroepen tot Katwijks Mooiste Natuurfoto van 2017. De fotografen van de geëxposeerde foto’s die de top  hebben behaald krijgen hun ingelijste foto mee naar huis. De jonge fotografen krijgen als extra prijs een workshop van natuurfotografen Arjan van Duijvenboden en Menno van Duijn. Maar ook de volwassenen krijgen nog een extra prijs: het deze zomer verschenen boek “Bijzonder Berkheide”.
Beide hoofdprijswinnaars mogen hun foto af laten drukken op canvas bij Foto Kruyt.
 
Op 21 oktober zal om 15.30 uur de prijsuitreiking plaatsvinden in het Natuurcentrum Katwijk.