25 maart Grondstofjutten: ook in Noordwijk

25 maart Grondstofjutten: ook in Noordwijk


Op zaterdag 25 maart trapt Noordwijk het Grondstofjutters seizoen af. Gemeente Noordwijk, vier paviljoens en strandwandelaars slaan vanaf dan de handen in één om strandafval tegen te gaan. De lancering van de aanpak vindt plaats bij paviljoen De Zeester, waar de jutwandeling begint. Iedereen is uitgenodigd mee te doen om samen het strand en de zee plasticvrij te maken.

 Grondstofjutten: primeur in Noordwijk
De Grondstofjutters aanpak komt overgewaaid vanuit Katwijk. Daar konden strandbezoekers vorig jaar al een juttas lenen om tijdens hun wandeling om te hangen. Dit jaar adopteert ook gemeente Noordwijk de aanpak. Borden bij strandopgangen met de tekst “Aan de wandel? Neem een juttas mee!” attenderen bezoekers op de mogelijkheid een steentje bij te dragen aan een schoon strand. De speciaal ontworpen juttassen zijn te leen bij Take2, De Zeester, Witsand en Nederzandt. Bij inlevering is een volle juttas bij de paviljoens een kop koffie, ijsje of ander bedankje waard. Zo werken de paviljoens met wandelaars samen aan een plastic vrije zee door eigen stranden schoon te houden.

 Beach clean-up 25 maartjutter2
Op zaterdag 25 maart wordt de aanpak gelanceerd. Deelnemers verzamelen om 10 uur bij strandpaviljoen De Zeester in Noordwijk. De jutters krijgen een design juttas te leen om mee op jacht te gaan naar rondslingerende grondstoffen.  Ook krijgen kinderen een Zwerfie bingokaart mee. De clean-up wordt samen georganiseerd met onder andere KSN Surfclub Noordwijk en By The Ocean We Unite.

Blijvende aanpak in Noordwijk
Deze jutdag is onderdeel van de landelijke opruimdag én de start van de  Grondstofjutters aanpak die blijvend is in Noordwijk. De juttassen zijn ook de rest van het jaar door wandelaars te leen bij de deelnemende strandpaviljoens. Bij inlevering van een volle juttas aan afval, krijgen de Grondstofjutters ook op andere dagen een bedankje bij de paviljoens.

Voor meer informatie:
Kijk op www.grondstofjutters.nl

Aanmelden voor de beach clean-up?
Neem contact op met Noortje Schrauwen (Noortje@grondstofjutters.nl of 0617866601 )