‘Stikstofwandeling’ in Coepelduynen

‘Stikstofwandeling’ in Coepelduynen.

Wat is de waarde van onze natuur? En waarom is stikstof een probleem? Dit zijn zaterdag 7 december de centrale vragen tijdens de wandeling die GroenLinks Noordwijk organiseert in de Coepelduynen tussen Katwijk en Noordwijk. Dit beschermde Natura 2000-gebied staat onder druk door de stikstofcrisis. Lid of geen lid, je bent van harte welkom om je ter plaatse een beeld te vormen. 

De uitstoot van stikstof in Nederland is te hoog. Dat is schadelijk voor de natuur. Daarom heeft de rechter bepaald dat de hoeveel stikstof moet dalen. Het kabinet is bezig om hiervoor maatregelen te nemen. Eén van de plannen omvat het ‘schrappen’ van de beschermde status van sommige natuurgebieden.

De Coepelduynen tussen Katwijk en Noordwijk is zo’n beschermd Natura 2000-gebied. Daarom wil GroenLinks Noordwijk aan iedereen de gelegenheid bieden zich ter plaatse beter te laten informeren over de, lokale, gevolgen van de stikstofproblematiek. In hoeverre heeft stikstof nu al gevolgen voor de natuur? Wat gebeurt er als dit duingebied zijn beschermde status zou verliezen?

De rondleiding wordt verzorgd door Mark Kras, boswachter van Staatsbosbeheer. Deelname is gratis.

Graag vooraf even aanmelden via noordwijk@groenlinks.nl. Er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Reageer snel als je verzekerd wilt zijn van deelname.

Zaterdag 7 december

10.00 – 11.30 uur

Vertrekpunt: Parkeerterrein Noordduinen Katwijk bij KNMR Station

Deelname gratis.