Persbericht Natuurcentrum Katwijk

Persbericht Natuurcentrum Katwijk

Tentoonstelling van Jacoline van DuijnJutkunst 4

Jutterskunst in het Natuurcentrum Katwijk

KATWIJK – Van zaterdag 7 oktober tot en met zaterdag 21 oktober is in het Natuurcentrum Katwijk de expositie ‘Jutzaken’ te zien, met artistieke creaties van strandvondsten van Jacoline van Duijn.

Jacoline van Duijn, geboren en getogen in Katwijk, is bijna dagelijks op het strand te vinden. Als een echte strandjutter struint ze de vloedlijn af, op zoek naar boeien, schelpen, botten, juthout en allerlei rariteiten die aanspoelen. Van de gevonden ‘schatten’ maakt zij dan diverse creaties.

Van 7 tot en met 21 oktober worden enkele van die kunstzinnig creaties tentoongesteld in het Natuurcentrum Katwijk. De tentoongestelde werkstukken zijn zeer divers; variërend van wanddecoraties van juthout, schilderijen van netafval en een krans van plastic zwerfaval tot werkstukken gemaakt van scherven en voorwerpen gevonden tijdens de aanleg va

Jutkunst 1

n de kustversterking in Katwijk. Ook liggen er foto’s ter inzage van de wat grotere vondsten. Natuurlijk is strandjutter Van Duijn zelf aanwezig om de creaties van een verhaal te voorzien.

Het Natuurcentrum Katwijk bevindt zich in de portacabins op het strandvak voor de Oude Kerk en is geopend van 12.00 tot 17.00 uur op zaterdag en zondag. In dezelfde periode dat de Jutzaken’ te zien zijn worden hier ook de geselecteerde foto’s tentoongesteld van de wedstrijd Katwijks Mooiste Natuurfoto 2017. Alleen in het Natuurcentrum zelf kan men een stem uitbrengen.

Jacoline van Duijn exposeerde eerder van juli tot en met oktober 2016 in de Noordwester op Vlieland. De uitzending Levenswerk Jacoline van Duijn van RTV Katwijk staat ook op YouTube.