laatste excursie najaarscursus

laatste excursie najaarscursus

Beste cursisten

Hierbij de foto’s van George en Henk. Ook voor degenen die niet mee konden naar Durgerdam. Het was een koude ochtend, maar gelukkig niet al te mistig.
We hebben kunnen beleven dat er in de winter duizenden vogels bij ons verblijven. Ik kan iedereen aanraden deze winter op een mooie dag nog eens dit rondje te doen.
De cursus is nu wel afgelopen, maar dat wil niet zeggen dat er niets meer te beleven valt. Probeer een groepje bij elkaar te krijgen en spreek dan af om met elkaar op pad te gaan. Met elkaar en je vogelgids kom je vast een heel eind.
Houd ook op www.Strandloper.nl ons excursie programma in de gaten. Er is zeker elke maand een excursie. Zoals zaterdag 29 december naar de Zuid Hollandse Eilanden en Zeeland. Ganzen, zwanen , eenden , Roodkeelduikers , Zwarte Zee-eend , Paarse Strandlopers op de Brouwersdam en nog vele andere verrassingen. Wanneer je je tijdig opgeeft kun je aangeven of je wilt rijden of mee wilt rijden.
Tot slot
Wij hebben weer met plezier de cursus gegeven en hopen dat jullie er wat van geleerd hebben en geprikkeld zijn om verder te gaan met het vogelen.
Ben je al wat gevorderd en wil je wat intensiever gaan vogelen, kun je ook overwegen om te gaan inventariseren. We hebben altijd nieuwe nodig om alle gebieden te inventariseren.
Je komt dan in een leuke werkgroep van enthousiaste vogelaars, die hun gegevens verzamelen voor SOVON. Je wordt opgeleid door ervaren vogelaars, die je mee het veld in nemen.
Heb je daar idee in of wil je meer informatie, kun je je bij Leo Schaap aanmelden. Tel. 0713613779

Groeten Dineke en het hele cursusteam

Foto’s Georgefoto’s Henk