Kraanvogels-weekeindje Diepholz

Kraanvogels-weekeindje Diepholz

Van: Jos Zonneveld
ma 14-11-2016 22:01
  
Vrijdagmiddag zo rond 13:00 vertrokken Gab en mijn persoontje, vergezeld van onze beide vrouwen voor een weekeindje vogelen in Duitsland bij Diepholz.
Was het eerst de bedoeling om een 4-5 dagen Lac du Der in Frankrijk aan te doen, maar daar waren de weersvoorspellingen zo slecht, zwaar bewolkt en veel regen, dat we dat maar hebben afgezegd en Diepholz  geboekt, daar zouden de weergoden ons veel beter gezind zijn.
Op het laatste moment nog een hotel in Wagenfeld kunnen boeken, Golfhotel Wagenfeld, welnu als iemand ooit die richting op wilt is dit beslist een aanrader.
Zaterdag vroeg de wekker gezet en zorgen dat we zo rond 07:15 aanwezig zouden zijn bij de kijktoren van het Rhedener Geestmoor.
Het was die ochtend zo rond -7 graden en mistig, we hoorden de kranen wel, maar zien ho maar, dus dat viel tegen, wel een prachtig gezicht ,alles onder de rijp!
Dus eerst maar terug naar het hotel voor een stevig ontbijt, zo rond een uur of 11 kwam de zon lekker door, dus maar richting Oppenweher Moor, bij die kijktoren een mooi groepje nog echte Wilde Eenden, wat Smienten, Wintertaling en Goudvink.
In de omgeving de akkers afgezocht naar de kranen en ook gevonden, wat kleine groepen en op een akker enkele honderden, zo niet duizenden!!
Een prachtig gehoor en schouwspel.
‘s-Avonds weer naar de Rhedener Geest Moor voor terugkeer van de kranen, maar dat viel eigenlijk een beetje tegen, er kwamen er wel maar niet zoveel als gehoopt.
Zondags maar eerst naar de Neustadter Moor gereden, want daar zouden volgens de berichten ook altijd veel kranen zitten, maar niet toen wij er waren.
Dus maar weer de akkers opgezocht, ik denk dat er door de kou al wat vertrokken waren richting warmer oorden, want er waren er duidelijk minder dan de zaterdag, maar het kon de pret niet drukken

We hebben een heerlijk weekendje vogelen gehad en zeker voor herhaling vatbaar.

Voor de foto’s

http://www.pbase.com/joszon/kraanvogels_&page=all

 

gr jos