Fotowedstrijd Natuurcentrum Katwijk en Foto Kruyt

Twee trotse winnaars Katwijks mooiste Natuurfoto 2018

KATWIJK – De natuurfotowedstrijd ‘Katwijks mooiste Natuurfoto 2018’ is gewonnen door Shiran Klop (jeugd) en Dick Haasnoot (volwassenen). De foto’s van beiden werden door het publiek van Natuurcentrum Katwijk gekozen.

 
De fotowedstrijd van Natuurcentrum Katwijk en Foto Kruyt heeft meer dan 360 prachtige beelden opgeleverd. De jury maakte een selectie van twaalf genomineerden, het publiek koos daaruit de uiteindelijke winnaars.
 
Zaterdag 27 oktober was voor de twaalf finalisten een spannende dag. Na een indrukwekkende lezing door topfotograaf Jan Vermeer, die er op wees dat je geen topcamera nodig hebt om een topfoto te maken, werden de getelde publieksstemmen bekend gemaakt. In totaal waren er meer dan 800 stemmen uitgebracht op de finalisten in de twee categorieën.
 
De winnaars zijn:
Categorie Jeugd:
1e plaats: Shiran Klop: Kwallig
2e plaats: Suze Rombach: Boomkikker
3e plaats: David Spaans: Gras bij zonsondergang
 
Categorie Volwassenen:
1e plaats: Dick Haasnoot: Donkere wolkenlucht boven zee
2e plaats: Nick Hijmensen: Drieteenstrandlopers
3e plaats: Piet de Mol: Stuifzand
 
Alle twaalf finalisten kregen de ingelijste foto mee naar huis. De winnaars in haar/zijn categorie ontvingen een SONY/Foto Kruyt waardecheque van 250 euro, de nummers twee van 150 euro en de nummers drie van 100 euro. Met een zaal vol trotse winnaars en familieleden kijkt het Natuurcentrum Katwijk terug op een zeer geslaagde fotowedstrijd, maar daar draagt ook het grote aantal ingezonden prachtige foto’s aan bij. Het was een waar natuurfoto-feest!