Determineren in het Natuurcentrum Katwijk

Determineren in het Natuurcentrum Katwijk

Raar bot? Vreemde schelp? Meenemen!

KATWIJK – Zaterdag 23 februari is er weer een determinatiemiddag in het Natuurcentrum Katwijk. Die middag zijn er van 15.00 tot 17.00 deskundigen van Naturalis en het Natuurcentrum aanwezig die onder meer gevonden botten en schelpen op naam kunnen brengen.

Uiteraard is iedereen welkom. Maar heeft u een mooie schelp of een vreemd bot gevonden of een andere interessante natuurvondst gedaan, kom dan zeker langs! Bij de vorige determinatieactiviteit werden spectaculaire vondsten binnengebracht, zoals een slagtand van een Wolharige Mammoet, een hoornpunt van een Afrikaanse rundersoort en een stuk van een walvisschedel.

Bijzondere schelpen werden ook binnengebracht. Zo was er een Papierschelp, een zeldzame soort die bijna nooit wordt gevonden op het strand, maar nu door een bezoeker was opgeraapt van het strand van Katwijk.

Het Natuurcentrum Katwijk bevindt zich in de portacabins op de hoek van de Boulevard van Katwijk aan Zee en de Voorstraat. Op de zaterdagmiddagen is het Natuurcentrum geopend