24 febr. IVN Leiden wandeling De Horsten

24 febr. IVN Leiden wandeling De Horsten

Zondag 24 februari 11uur : Struintocht over Koninklijk landgoed DE HORSTEN en omringende weilanden met halverwege een boerderijbezoek.

De Werkgroep Actieve NatuurTochten (WANT) van het IVN regio Leiden organiseert, in samenwerking met vier andere natuurorganisaties, een lange struintocht door de Horsten en de aangrenzende weilanden. Voor deze gelegenheid hebben we toestemming gekregen om de weilanden te betreden die normaliter niet toegankelijk zijn. De tocht duurt circa 4 uur. Halverwege brengen we een bezoek aan de Catharinahoeve waar we een rondleiding krijgen.

Deze activiteit is geschikt voor jong en oud met een redelijke conditie.

Tijdens de tocht besteden we aandacht aan het ontstaan van het gebied en de verschillen binnen het landgoed alsmede aan de overgang tussen het landgoed en weilanden. We zijn ook benieuwd welke vaste bewoners zich laten zien en welke wintergasten we nog kunnen ontmoeten. Overal zullen we al de uitingen van het voorjaar zien èn horen.

Tijd: van 11.00 uur tot 15.00 uur
Verzamelen: ingang Papeweg in Wassenaar
Deelname: gratis (behoudens toegangskaartje € 1,–)
Informatie: want.ivnleiden@gmail.com
Warme kleren en stevig schoeisel worden aanbevolen. Reken er op dat delen van het landgoed en nog meer van het weiland drassig kunnen zijn! Neem ook wat te drinken en eten mee.
Heb je een verrekijker neem hem dan mee.