9 en 10 maart IVN Bijenwerkdagen

9 en 10 maart IVN Bijenwerkdagen

Persbericht: De wilde Bij hoort erbij

Op 9 en 10 maart zijn de Bijenwerkdagen. Samen met LandschappenNL, Naturalis, en Natuur & Milieu gaan we flink aan de slag. Zo organiseert de IVN Regio Leiden op 10 maart een werkdag, waar iedereen aan mee kan doen en hulp kan goed worden gebruikt. De wilde Bij moet zich thuis gaan voelen en Nederland moet weer gaan zoemen.

Wilde Bijen zijn verantwoordelijk voor 80% van de bestuiving en daarom onmisbaar. Maar wilde Bijen hebben het niet makkelijk in Nederland. De helft van alle 357 soorten is bedreigd. Gedurende de Bijenwerkdagen gaan we het aantal nestgelegenheden vergroten en bouwen we bijenhotels. Open zandplekken worden gecreëerd en steilwandjes aangelegd. Omdat de voedselvoorziening (nectar en stuifmeel) kan worden verbeterd, worden bloemen gezaaid en struiken geplant.

Waar?
Het IVN Regio Leiden organiseert dit jaar op 10 maart de Bijenwerkdag op het terrein  van boerderij Nellesteijn in Wassenaar (locatie Ommedijkse Bos). We gaan hier Bij-vriendelijke bomen en struiken aanplanten. Bent u bang dat dit te zwaar werk voor u is? Er zijn ook lichtere werkzaamheden zoals markeringsstokken en boombeschermers plaatsen. Het is aan te raden om stevig en waterdicht schoeisel aan te trekken en neem iets te eten en drinken mee.

Uw hulp is van harte welkom! Doet u ook mee? Schrijf dan in op www.nederlandzoemt.nl/doe-mee/bijenwerkdag/Ommedijkse Bos, Wassenaar
­­­­­­­­­­­­­­­­­­________________________________________________________________________________

 

Over IVN

IVN is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt. In je tuin, op je balkon, in de buurt en verder weg. IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is.