20 jan. IVN Schemer – donkerwandeling

20 jan. IVN Schemer – donkerwandeling

Schemer – donkerwandeling door de duinen en langs het strand op zondag 20 januari 2019
vanaf 16.15 uur tot 18.30 uur.

Midden in de winter , het kan nog zeer koud zijn: een stevige wandeling door Berkheide, het Laarzenpad, langs het strand en door de Ganzenhoek, de eerste schemerwandeling van de Werkgroep Actieve Natuur Tochten dit jaar. We hopen op een echt winterse dag met weinig wolken zodat we maximaal van de sterren kunnen genieten. Vandaag gaat de maan onder om 16:17 en zullen we niet veel zien van de volle maan.
Niet te veel praten tijdens de wandeling, maar beleven. Ervaar het vallen van de duisternis, de kleuren van de avondlucht, de verandering van de luchtvochtigheid, de temperatuur, het wegsterven van de duingeluiden, het naderen van de branding. Misschien kruist een ree of vos in de schemering ons pad. Speuren naar hun sporen in het zand of misschien wel sneeuw. Kansen om uilen te horen roepen. Laat je verrassen door vanaf het hoge duin de lichten op zee bij nacht te zien en in het donker langs de vloedlijn te lopen. Onderweg vertellen we een natuurverhaal.

Een goede conditie is aan te raden; het is een stevige wandeling, op en neer over soms rulle zandpaden. Mede gelet op het vroege tijdstip is deze avond ook uitermate geschikt voor jongeren en kinderen die niet opzien tegen een flinke wandeling. En na de wandeling is er alle tijd om samen na te genieten.

Wanneer: zondag 20 januari 2019 van 16.15 uur tot 18.30 uur
Verzamelen: parkeerplaats tegenover hotel Duinoord in Wassenaar (halverwege Wassenaarse Slag)
Meenemen: warme kleding (denk ook aan de oren!), drinken en stevige schoenen
Opgeven/info: email: want.ivnleiden@gmail.com of 06-37005024
Kosten: geen
Organisatie: IVN Leidse regio, Werkgroep Actieve Natuur Tochten