nieuwjaarsreceptie

nieuwjaarsreceptie

Van: George Hageman
7 januari 2019

Nieuwjaarsreceptie

De traditionele nieuwjaarsreceptie van onze vereniging werd weer goed bezocht. Onder het genot van een glaasje werden nieuwjaarswensen uitgewisseld en geanimeerde gesprekken gevoerd.

Vanwege de vacante functie van voorzitter zorgde secretaris George Hageman voor een korte toespraak. In een terugblik op 2018 stond hij eerst stil bij het verlies van drie gewaardeerde leden, Jopie Erkelens, Wim Dieleman en Cilia van Geldre. De zoektocht naar een nieuwe voorzitter heeft succes gehad. Gab de Croock heeft zich kandidaat gesteld en zal in de jaarvergadering van maart voorgedragen worden. Het verschijnen van de nieuwe Flora van de Duin- en Bollenstreek was een van de hoogtepunten van 2018. Door noeste arbeid is een kleine commissie erin geslaagd om de oude Strandlopers bijna compleet te digitaliseren voor de website en ook beschikbaar te stellen via www.natuurtijdschriften.nl Zo kan men gericht zoeken naar gepubliceerde artikelen.

Enkele plannen voor 2019: een nieuwe zeetrekhut (project ingediend bij het Eneco Luchterduinen-fonds), de realisatie van het strandreservaat Noordvoort (verwachte oplevering maart 2019), het uitbrengen van een Jeugdnatuurwijzer voor de schooljeugd (dankzij een donatie van Vereniging de Oude Dorpskern). In 2019 gaan zowel de Gierzwaluwen als de Huiszwaluwen online. De Gierzwaluwen in de Douzastraat zullen live gevolgd kunnen worden via de website www.strandloper.nl , terwijl de Huiszwaluwen landelijk de lucht in gaan via de webcams van “Beleef de Lente” van Vogelbescherming Nederland. Genoeg om over te praten, waardoor het nog lang gezellig bleef….

 foto’s: Mariska de Graaff