Op onderzoek uit op het Katwijkse strand

Op onderzoek uit op het Katwijkse strand

Van: Gijsbert van der Bent
maandag 10 juli 2017

Expeditie-folder uitgereikt
KATWIJK – Vrijdag 7 juli werd door het Natuurcentrum Katwijk de eerste folder “Expeditie Katwijk” overhandigd aan wethouder Jacco Knape en aan adjunct directeur Peter Schalk van Naturalis.

Net zoals je deze zomer in Naturalis naar de tentoonstelling ”Op expeditie in Naturalis” kunt, kun je met deze folder op het Katwijkse strand op onderzoek uit. Welke schelpen, vogels en kwallen kun je allemaal spotten op het strand, en van wie zijn al die sporen toch? De mooi vormgegeven folder/flyer is het eerste resultaat van de onlangs voorgenomen samenwerking tussen het Natuurcentrum Katwijk en Naturalis.

Peter Schalk van Naturalis was verheugd met het initiatief. ,,In Naturalis zijn verschillende expositiezalen. De laatste zaal gaat over expedities in Nederland. Deze expeditie in Katwijk zien wij als de buitenzaal van Naturalis’’, zei Schalk. Wethouder Knape gaf aan dat duurzaamheid het afgelopen jaar een meer prominente plek heeft ingenomen binnen het college. Knape: ,,Erkenning en extra steun voor het Natuurcentrum is een van de uitwerkingen daarvan. De wijze waarop het Natuurcentrum samen met partners natuurbeleving onder de aandacht brengt kan ik alleen maar aanmoedigen.’’

De folder wordt huis-aan-huis in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg verspreid en treft u hier aan. Verder zal de folder bij de meeste strandpaviljoens, hotels en campings, VVV Katwijk, de bibliotheek en natuurlijk bij het Natuurcentrum zelf gratis af te halen zijn. Het Natuurcentrum Katwijk, in de portacabins op het strandvak voor de Oude Kerk, is in het weekend geopend en doordeweeks als er activiteiten zijn.

Op de foto van links naar rechts: Peter Schalk (Naturalis), wethouder Jacco Knape, Rien Oldenhof (Natuurcentrum Katwijk) en Fabrice en Amélie Koiter.