Jong en Oud

Jong en Oud

Jong en Oud.

Vanuit de jeugdclub krijgt de vereniging steeds meer (zeer) jonge leden, wat de gemiddelde leeftijd van ons ledenbestand weer iets naar beneden trekt.

Eén van deze nieuwe leden is Maya Dekkers van acht jaar oud. Zij had bij de jeugdclub aangegeven dat zij het zeer leuk zou vinden om eens een keer kennis te maken met het oudste lid van onze vereniging. Ons oudste lid en één van de oprichters van onze vereniging is Arie Cramer, inmiddels al ver in de 90 jaar. Nadat ik hem gevraagd had of hij het leuk zou vinden om de wens van Maya te vervullen, stemde hij daar volledig mee in.

Afgelopen zondag 28 januari was het dan zover. Om 15.00 uur waren Maya en haar vader, de dochter van Arie en 2 bestuursleden Gab de Croock en Hanneke Oltheten, aanwezig in Hoogwaak, waar Arie woont. Een beetje verlegen maakte Maya kennis met Arie en overhandigde zij een cadeau dat hij van de vereniging kreeg. Het betrof een beeldje van een Drieteenstrandloper, vervaardigd door Jaap Deelder. Arie was hier helemaal verguld mee. We hebben gezellig zitten kletsen waarbij Arie zeer geïnteresseerd was in het waarom zo’n klein meisje van de natuur hield. Natuurlijk kwamen ook verhalen uit de oude doos ter sprake, waar hij nog erg veel van wist. Maya was zeer onder de indruk van deze verhalen en luisterde vol aandacht. Na een klein uurtje was het tijd om afscheid te nemen en bedankte Maya Arie met een stevige handdruk.