IVN Leiden avondlentewandeling

IVN Leiden avondlentewandeling

Lentewandeling van schemer naar duisternis bij nieuwe maan op vrijdag 12 april  van 20.00 – 22.00 uur: op zoek naar onder andere nachtegalen, rugstreeppadden, boomkikkers en andere duinbewoners .

Een avondlentewandeling met nieuwe maan door de duinen en langs het strand
Meenemen: goede conditie, passende kleding, drinken en stevige schoenen.
Een stevige wandeling door het rulle zand van de Ganzenhoek en Berkheide, het Laarzenpad en langs het strand. Bedenk wel dat het, ook na een warme dag, sterk kan afkoelen en dus koud kan worden.

We vertrekken met de zon en komen terug met de maan. Donker wordt het pas echt als we het bos inlopen. We hopen op helder weer zodat we kunnen genieten van de  zonsondergang en vervolgens de maan en de sterren. Ervaar het kleuren van de avondlucht en het invallen van de duisternis, de verandering van de luchtvochtigheid en de temperatuur, het wegsterven van de duingeluiden, het naderen van de branding. Laat je verrassen door vanaf  het hoge duin de zee bij nacht te zien en in het donker langs de vloedlijn te lopen.

Weinig praten, veel beleven. We hopen op een concert van de nachtegalen. Ook de rugstreeppadden geven hun uniek concert in de duisternis vanuit de duinmeertjes. Horen we daar boomkikkers?

Hopelijk zien we bosuilen vliegen tegen de donker wordende hemel. Misschien kruist zelfs een ree of vos ons pad.

Opgeven is niet nodig maar vinden we wel handig. want.ivnleiden@gmail.com
Plaats: Wassenaar. Verzamelen op de parkeerplaats tegenover hotel Duinoord, halverwege de Wassenaarse Slag, postcode 2242 PJ