IVN Leiden-Cursus Tuinen Natuurlijk! 2018

IVN Leiden-Cursus Tuinen Natuurlijk! 2018

Deze basiscursus “natuurlijk tuinieren” laat zien dat je zonder het gebruik van gif en allerlei andere kunstgrepen, toch een tuin kunt hebben die behalve lekker groen, ook kleurrijk en vol leven is.
Met de juiste kennis van je eigen tuin, (grondsoort, ligging, beplanting) zal al snel blijken dat de natuur je bondgenoot wil zijn. Niet tegen de natuur in tuinieren dus, maar met de natuur mee. Dat scheelt veel tijd en geld en zorgt bovendien voor allerlei verrassingen.
Wie ziet er niet graag een egel over het terras scharrelen…. Diezelfde egel ruimt ook nog eens de slakken voor je op. Kinderen vinden het heerlijk om buiten te zijn, daar te bewegen en van alles te ontdekken. Gun het ze!
In onze cursus is aandacht voor de persoonlijke situatie en leefomgeving. Er is een mogelijkheid om een begin maken met een (her)inrichtingsplan van de tuin. De cursus bestaat uit vijf cursusavonden en vier excursies.

Cursusavonden op dinsdag 10 april, 17 april, 24 april, 15 mei en 22 mei van 19.45 – 22.00 uur. Excursies op zaterdagochtend 14 april, 21 april, 19 mei en 2 juni, meestal van 9.30 tot 12.00 uur.

De kosten van de cursus, inclusief koffie/thee (op de avonden) en cursusmateriaal bedragen: € 55

Locatie voor de cursusavonden:
Milieu Educatie Centrum te Oegstgeest (MEC Oegstgeest). Oegstgeesterweg  43, 2341 NZ Oegstgeest (in het IJsclubgebouwtje).

Voor opgave en informatie kunt u mailen met:
tuinennatuurlijk.ivnleiden@gmail.com

foto merelnest in de tuin  ©Marijke Hollander