Herfstnatuurspel 2021

Herfstnatuurspel 2021

Zintuigen in het bos

Noordwijk – Het was afgelopen woensdag weer een drukte van belang in het bos Nieuw-Leeuwenhorst tussen Noordwijk en Noordwijkerhout. De Educatieve werkgroep van de Vereniging voor Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk organiseerde daar in samenwerking met het Zuid Hollands Landschap de 44ste editie van het jaarlijkse Herfstnatuurspel.
De weersvoorspellingen waren niet best, maar wonder boven wonder is het de gehele dag droog gebleven. En van de harde wind voel je in een bos een stuk minder. Het Herfstnatuurspel kon gewoon doorgaan!
Kun jij net zo goed horen als een uil? Door welk zintuig weet de spin dat er een vlieg in zijn web zit? Welk dier proeft met zijn pootjes? Dit is een greep uit de 24 vragen en opdrachten van de natuurspeurtocht dat op 20 oktober j.l. heeft plaats gevonden. Deze al bijna 45 jaar populaire herfstvakantieactiviteit mag zich altijd in een zeer grote belangstelling verheugen en dat was ook dit jaar niet anders. Zo’n 170 kinderen vergezeld van hun ouders en of grootouders  hadden hun handen vol om de natuurvragen en opdrachten goed te beantwoorden en uit te voeren. Aan de hand van het thema ‘Zintuigen’ werd het een speelse en leerzame middag.  Herken je de bosvruchten in de voeldozen? Luisteren kun je beter met je ogen dicht. Maar wist men ook de vogelgeluiden te herkennen? De neus werd aan het werk gezet bij het Munt plantje en ja het ruikt echt naar pepermunt. De smaak kwam aan bod bij de appels die werden uitgedeeld. Aan het einde van de speurtocht was er de prijsvraag, waarvan de winnaars binnenkort bericht krijgen. Of alle vragen goed beantwoord waren kon men terugvinden op de natuurkenniskaart die bij de uitgang uitgereikt werd. De vele vrijwilligers van de Vereniging voor Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk kijken terug op wederom een zeer geslaagde middag.

Groet, Annet de Willigen

Klik hier voor de foto’s

foto’s: Piet Broekhof