22 dec. IVN Wandeling bij Volle maan

22 dec. IVN Wandeling bij Volle maan

van schemer naar donker op zaterdag 22 december van 16:00 tot 18:30

De beroemde psychiater Lang vroeg de Zenleraar Suzuki Roshi wat hij kon zeggen over bewustzijn. ‘ik weet niets van bewustzijn,’ zei. Suzuki. ‘Ik leer mijn studenten te luisteren naar het zingen van de vogels.’

 Bewust zijn is niet anders dan luisteren naar het zingen van de vogels. Je openstellen en waarnemen wat er in dit moment gebeurt. Je bewust zijn van: geluiden die je hoort, van dingen die we zien, die we voelen, proeven, ruiken, gewaarwordingen in ons lijf, emoties en gedachten.

Stilte is nooit helemaal stilte. Er is altijd op zijn minst iets te horen.

Ga met ons mee , een avondwandeling met volle maan door de duinen en langs het strand
Meenemen: goede conditie, passende kleding, drinken en stevige schoenen.
Een stevige wandeling door het rulle zand van de Ganzenhoek en Berkheide, het Laarzenpad en langs het strand. Bedenk wel dat het sterk kan afkoelen en dus koud kan worden.
We vertrekken met de zon en komen terug met de maan. Donker wordt het pas echt als we het bos inlopen. We hopen op helder weer zodat we kunnen genieten van de  zonsondergang en vervolgens de maan en de sterren. Ervaar het kleuren van de avondlucht en het invallen van de duisternis, de verandering van de luchtvochtigheid en de temperatuur, het wegsterven van de duingeluiden, het naderen van de branding. Laat je verrassen door vanaf  het hoge duin de zee bij nacht te zien en in het donker langs de vloedlijn te lopen.

Weinig praten, veel beleven.
Hopelijk zien we bosuilen vliegen tegen de donker wordende hemel. Misschien kruist zelfs een ree of vos ons pad.
Opgeven is niet nodig maar vinden we wel handig.
Plaats: Wassenaar. Verzamelen op de parkeerplaats tegenover hotel Duinoord, halverwege de Wassenaarse Slag, postcode 2242 PJ

Georganiseerd door: IVN regio Leiden, Werkgroep Actieve NatuurTochten.
Meer informatie / opgeven via want.ivnleiden@gmail.com of 06-37005024