Regionale Vogeldag

Regionale Vogeldag

Van harte welkom op de Regionale Vogeldag

Voor het eerst organiseren drie natuurorganisaties uit de regio een Vogeldag en wel bij Fort benoorden Spaarndam en het Landje van Gruijters. We kozen voor dit natuurgebied omdat hier veel werk is verzet. Dat was mogelijk door een gift van de J.C. Ruigrokstichting. 

Zondag 13 mei 10.00 tot 16.00 uur
Er zijn allerlei activiteiten van lezingen (o.a. van Koos Dijksterhuis), een vogelquiz tot excursies. Preparateur Ron Philippo demonstreert het opzetten van een vogel, er is een tentoonstelling gemaakt speciaal voor deze dag, er zijn kraampjes en vogelgeluiden. Ook voor kinderen is er veel te doen, maar liefst 9 activiteiten zoals een vogelspeurtocht, quiz, kinderexcursies (ook geleid door kinderen van de Jeugdvogelclub) en braakballenpluizen. Op een strategisch punt bij het Landje van Gruijters is een Big Sit, hier worden vanaf 8 uur zoveel mogelijk vogelsoorten geturft op één dag.

Kom op de fiets
Omdat er bij het fort geen parkeerplaatsen zijn, raden we aan op de fiets te komen. Komt u toch met de auto, parkeer dan bij de Westbroekplas, Dammersweg te Velserbroek (10 minuten lopen naar het fort). Hier staat het precieze programma.

De dag wordt financieel mede mogelijk gemaakt door het Betrekken bij Groen Fonds van de Provincie Noord-Holland. Alle activiteiten zijn gratis.

Met vriendelijke groet,

IVN Zuid-Kennemerland
Stichting Duurzaam Natuurbeheer Landje van Gruijters
Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland