tuinambassadeur in de gemeente Noordwijk

Lijkt het jou leuk om tuinambassadeur in de gemeente Noordwijk te worden?

Jamie de Ridder van “De Groene Uitdaging” (www.degroeneuitdaging.nl) is in gesprek met de gemeente Noordwijk over het instellen van zogenaamde tuinambassadeurs (www.degroeneuitdaging.nl/tuinambassadeurs). De gemeente lijkt hier voor open te staan.

Voor de Tuinambassadeurs organiseert de groene uitdaging de training: Laat jouw tuin zoemen

Er zijn voor de training van 22 en 29 juni nog 2 plekken beschikbaar. Als je geïnteresseerd bent, kan je je opgeven bij Jamie de Ridder: duurzaamheid@HLTsamen.nl. Het is uiteraard kosteloos.

Informatie over de training
Op 22 en 29 juni zal de training Laat jouw tuin zoemen gegeven worden door de Sjoerd Luiten van de IVN en Jaap Molenaar van de bijenstichting.
Onderdelen van de training zijn:
– Wat zijn wilde bijen en wat hebben zij nodig?
– Creëren van nestelgelegenheid;
– Kiezen van de beplanting;
– Onderhoud van een bijvriendelijke tuin.

De deelnemers van de training krijgen een reader van de cursus “Laat jouw tuin zoemen”. In de cursus is een huiswerkopdracht opgenomen, deze dient tussen twee cursusbijeenkomsten te worden gemaakt. Aanvullend op de training krijgen jullie een presentatie over de mogelijkheden die er zijn om jullie omgeving op laagdrempelige wijze over wilde bijen te leren en daarvoor te activeren.

De training kan alle kanten op. Het is daarom belangrijk om vooraf van jullie te weten wat je nog meer wilt leren over bijen. Wil je dit sturen naar duurzaamheid@HLTsamen.nl

De locatie van de training is Bibliotheek Sassenheim, Kerklaan 42. Van 19.30 tot 22.00 uur.
Dit is gelegen naast Park Rusthoff. We zullen dan ook het park ingaan tijdens de training.

Contactgegevens Jamie de Ridder

Aanwezig op: Ma, Di, Wo
Telefoon: 06-11303921
Website: www.degroeneuitdaging.nl