Overhandiging Strandlopertje aan de burgemeester

Overhandiging Strandlopertje aan de burgemeester

Van: Annet de Willigen
Donderdag 25 maart 2021

Vanmiddag was het dan eindelijk zo ver …. de overhandiging van het Strandlopertje aan burgemeester mevr Verkleij. Helaas niet feestelijk met genodigden in het natuurcentrum, maar coronaproof buiten voor het gemeentehuis met een handjevol mensen.

Twee jaar geleden hebben wij als vereniging uit handen van dhr Bruinzeel van de Oude Dorpskern een donatie mogen ontvangen. Zij hadden als wens dat het aan jeugdwerk besteed zou worden. Een werkgroepje werd opgericht en al snel was er het idee om een educatief natuurmagazine voor kinderen te maken. Het werd groter en uitgebreider dan de bedoeling was, en het resultaat mag er zijn! Een magazine van 44 pagina’s vol met informatie over de natuur in en rondom Noordwijk. Herkenbaar en laagdrempelig waarmee kinderen op pad kunnen in hun eigen omgeving. Compleet met puzzels en opdrachten om actief de natuur te kunnen beleven.

Nu de overhandiging heeft plaatsgevonden, is het tijd voor actie. Het magazine zal uitgedeeld worden aan alle groep 6 leerlingen van alle scholen in de drie dorpskernen. De eerste oplage is genoeg voor de komende 3 jaar. Daarna kan er hier en daar waar nodig aangepast en opnieuw gedrukt worden. Zo krijgen gedurende een aantal jaar steeds alle groep 6 leerlingen dit mooie natuurmagazine.
Foto: George Hageman