opening van strandreservaat Noordvoort

opening van strandreservaat Noordvoort

Van: Sam van der Meij
woensdag 8 mei 2019

Vandaag, woensdag 8 mei 2019, vond de officiële opening van strandreservaat Noordvoort plaats. Geïnitieerd door onze vereniging  hebben “twee handen vol” instanties samengewerkt om er wat moois van te  maken, wat ook aan alle eisen van gemeenten en provincie voldoet. Grote voortrekker is Leo Schaap, en hij werd hier tijdens de opening uitbundig om geprezen, vooral om zijn vasthoudendheid. In eerste instantie was besloten om de openingshandeling in Nederzandt,  waar de ontvangst was, te laten plaatsvinden wegens het slechte weer.
Maar de meeste genodigden wilden het toch liever op locatie doen. Het  weer viel achteraf toch wel mee en de sfeer werd er alleen maar beter door.
De opening werd verricht door de Noordwijkse wethouder Sjaak van den  Berg en zijn Zandvoortse collega Ellen Verheij-de Haas. Leo hield een heldere toespraak over ontstaan en ontwikkeling van het reservaat. Aan  het slot van zijn betoog ging hij de wethouders interviewen wat zij er eigenlijk van vonden. De wethouders waren unaniem in hun waardering voor  het initiatief, de samenwerking met en tussen allerlei instanties en het  feit dat de beide strandgemeenten naast de drukke strandrecreatie nu een  plek kunnen bieden aan rustzoekers. En ze zien het belang voor de natuur  in hun “eigen” reservaat! Noordwijk en Zandvoort hebben eigenlijk verder niets wat hen bindt (zijn alleen concurrenten van elkaar) maar dit project heeft een uniek soort samenwerking tot stand gebracht.

U zult er vast nog meer van zien en horen.

Sam