Landelijke Open Imkerijdagen 9 en 10 juli

Bijen van Persijn bij Festina Lente tuin

 
KATWIJK – Zaterdag 9 juli presenteert de imkerij Bijen van Persijn zich bij Festina Lente tuin aan de Eerste Mientlaan te Katwijk.
 
Bijen zijn onmisbaar voor de voedselproductie en het behoud van de biodiversiteit in ons land. Om het publiek daarover te infomeren organiseert de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV) op zaterdag 8 en zondag 9 juli de Landelijke Open Imkerijdagen. In het hele land houden imkerijen Open Huis (zie: www.bijenhouders.nl/landelijke-open-imkerijdag).
 
De Katwijkse imkerij Bijen van Persijn is op zaterdag 9 juli aanwezig van 11.00 tot 16.00 uur op Festina Lente tuin (aan de toegangsweg tot het voormalig vliegveld Valkenburg). Er zal hier uitleg worden gegeven over bijen en het houden van bijen, over honing en bestuiving en over de in Nederland optredende bijensterfte bij zowel de honin bij als de wilde bijensoorten.

Bij de bijenstal zullen ook honing, honingbier en andere bij-gerelateerde zaken te koop zijn
(zolang de voorraad strekt). Een mooie gelegenheid om de wondere wereld van bijen en imkers te leren kennen! Natuurcentrum Katwijk is deze dag ook met een aantal activiteiten ook vertegenwoordigd. De dag wordt mede mogelijk gemaakt door Imkersvereniging Leiden en omstreken, Natuurhoek en de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV)

———————————————————————————–

Vriendelijke groet, Gijsbert van der Bent