Herfstnatuurspel 2023

Herfstnatuurspel 2023

Herfstnatuurspel weer een groot succes

Noordwijk – Sinds 1977 wordt het jaarlijks Herfstnatuurspel in het Leeuwenhorstbos georganiseerd door de Vereniging voor Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk.
En ook dit jaar was het weer een groot succes, mede dankzij de medewerking van het Zuid-Hollands Landschap.
Op 18 oktober j.l. namen zo’n 173 kinderen samen met hun (groot)ouders deel aan deze interactieve natuurspeurtocht van 26 vragen over het onderwerp “Kringloop in de natuur”.
Welke dieren helpen mee om compost te maken? Wie eet wie in de voedselketen van land- en waterdieren?
Veel gelach was er bij de vraag: Van welke dieren is deze poep?
De deelnemers moesten ook fysiek aan de slag door boomstammen te sjouwen. De stelling was namelijk dat mieren tot wel 50 x hun eigen gewicht kunnen tillen. Lukt jou dit ook?
Aan het einde van de speurtocht konden de verzamelde letters die men bij elke opdracht kreeg, worden omgezet in de slagzin: “De natuur is een ster in recyclen”. Aan het einde kreeg iedereen de juiste antwoorden op een kaartje en bij vertrek een heerlijke appel. Want zo’n middag door het bos rennen kost best veel energie, maar natuurbeleving gééft ook energie!
De organisatoren konden wederom terugzien op een zeer geslaagde middag, en het weer, dat er aanvankelijk niet zo best uitzag, draaide ook op tijd bij en met een herfstzonnetje en een matige wind was het goed toeven in Leeuwenhorst!

Foto’s Herfstnatuurspel 2023