Geslaagde informatiedag Slechtvalken

Geslaagde informatiedag Slechtvalken

Van: Gab de Croock
maandag 5 juni 2023

Geslaagde informatiedag Slechtvalken.

Afgelopen zondag 4 juni werd tussen 10.00 en 15.00 door enkele leden van onze vereniging een Slechtvalken informatiedag georganiseerd bij de toren van NH Conference Centre Leeuwenhorst.

Het was een prachtige zonnige dag waardoor de vogels goed te zien waren. Een standje van onze vereniging was op het terrein ingericht. Via de laptop konden de verrichtingen binnen de nestkast gevolgd worden. Met behulp van telescopen en kijkers konden de capriolen van zowel de jongen als ouders live gadegeslagen worden. Informatiemateriaal was voldoende beschikbaar.

Ruim 50 personen hebben de locatie weten te vinden. Enkele bleven wel meer dan een uur kijken en lieten zich door de deskundige begeleiding volledig inlichten over het hoe en wat met betrekking tot Slechtvalken.

Door NH Conference Centre Leeuwenhorst werd een uitgebreide koffiestand ter beschikking gesteld waar de bezoekers dankbaar gebruik van hebben gemaakt.
Terwijl ik dit zit te schrijven krijg ik een melding dat één van de jongen onder de toren op de grond zit en nog niet los kan komen. (waarschijnlijk het jong waar in het stukje op onze website van Jan Hendriks over gesproken wordt).
Hup, weer in de auto en naar Noordwijkerhout. Onder luid gekrijs van de oudervogels het jong gevangen, 200 treden omhoog de toren in gelopen en het beestje weer losgelaten op het bordes. Het bleek één van de jonge mannetjes te zijn. Een lefgozertje zoals Rob zou zeggen.
Al snel bleek dat de drie jongen weer gezamenlijk op het rooster zaten en de rust was weder gekeerd.
Over enkele dagen kunnen de jongen vliegen en is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen.

Namens de VNVN dank aan het NH Conference Centre Leeuwenhorst voor de voortreffelijke verzorging en gastvrijheid.