Bedankt Brandweer en Dierenambulance

Bedankt Brandweer en Dierenambulance
Van: Bart Noort
zaterdag: 6 mei 2023
Op het Dompad is recent een boom (els) ingepakt met aardbeien-net zodat er geen vogels in kunnen nestelen. 
De gemeente wil de boom kappen en dat is met een vogelnest er in uiteraard niet toegestaan. Aan de voet van de boom in de rode ribes broedt overigens een heggemus dus dat inpakken heeft niet helemaal goed gewerkt. 
 
Een vervelend bij-effect van de drie aardbijen-netten die om de boom geslagen zijn was dat er zich een vrouwtje grote bonte specht in had vast gevlogen. 
Na een bericht op Facebook is iemand na enige tijd poolshoogte gaan nemen en de specht bleek er nog in te zitten. Een belletje naar de politie resulteerde in een bezoek van de dierenambulance die daarop Brandweer Noordwijk hebben gebeld. 
En dan blijkt zo’n mooie ladderwagen wel vreselijk handig en was de specht binnen een paar minuten losgeknipt en beneden. In de bus van de dierenambulance is het diertje nagekeken en zijn de laatste restjes aardbijennet losgeknipt. Daarna kon ze daar in de omgeving direct worden vrijgelaten! Wellicht had ze nog ergens een nestje en kon ze daar snel naar terug. Hopelijk vliegt er niet nog een dier zich vast in zo’n net. 
Bedankt Brandweer Noordwijk en Dierenambulance Leiden!
 
Bart Noort