Tuin van Piet

Mijn tuin

tuinvanpiet Mijn tuin ligt in een gewone wijk (De Grashoek) achter een rijtjeshuis een de Dreefkant. Hij meet ongeveer 10 x 5 meter en is omgeven door een 1.80 meter hoge schutting. Er staat een aantal bomen rondom, de hoogste ongeveer 4 meter.Ook staan er in mijn tuin diverse struiken en vaste planten. Een kleine vijver behoort ook tot de entourage.

In die vijver staat een pompje, dat permanent aan staat en in de winter heel lang voorkomt dat de vijver dicht vriest. Het opruimen en snoeiwerk van de tuin stel ik zoveel mogelijk uit tot het voorjaar, waardoor de vogels een schuil- en vluchtplaats hebben bij onraad.

Ik voer in 2 silo’s uitsluitend gepelde zonnepitten; dit geeft weinig rommel en vrijwel alle vogels zijn er dol op! Ook voer ik in een klein zelfgemaakt gaaskorfje zuiver frituurvet, vermengd met gepelde zonnepitten. De silo’s zijn ongeschikt gemaakt voor grote vogels, zodat voornamelijk de kleinere soorten aan hun trekken komen. Op de grond voor de lijsterachtigen en spreeuwen af en toe wat fruit, zoals (overrijpe) appels.

Voor meer info: broekhofpiet@gmail.com

Piet Broekhof

Foto’s van uit mijn tuin klik hier