Visarenden in Florida

Visarenden in Florida

Van: Jan Hendriks (itismewhat@ziggo.nl)
Verzonden: vrijdag 13 mei 2016

De afgelopen weken heb ik met wat familieleden een rondreis gemaakt door zuidelijk Florida. Hoewel ik er niet veel van verwachtte had ik toch maar mijn camera meegenomen want je weet immers maar nooit. Dat was een beslissing waar ik zeker geen spijt van heb gekregen want Florida is een waar vogelaars paradijs. Wat mij daarbij vooral opviel was hoeveel tammer de vogels zijn dan bij ons.

Vooral in de reservaten waar boardwalks zijn aangelegd door de moerassen zitten bv reigersoorten op slechts een paar meter afstand en kun je vaak zo in de nesten kijken zonder dat de vogels zich er maar iets van aantrekken. Een ochtendje naar Gatorland bij Orlando sloeg werkelijk alles. Je krijgt de indruk van een dierentuin maar met dit verschil dat de vogels zich er zelf hebben gevestigd rond de swamp waar krokodillen worden gehouden. De krokodillen houden predators zoals vossen, etc. weg zodat de vogels redelijk ongestoord hun jongen kunnen grootbrengen. Dat er af en toe eentje overboord valt is dan de beloning voor de krokodillen.

Er nestelden honderen reigerparen, zoals Great egret, Snowy egret, Cattle egret en Tricolored egret. Sommige hadden een nest gemaakt pal naast de reling van de boardwalk. Gelukkig heb ik nu een zoomlens waardoor ik door maximaal uit te zoomen toch nog mooie plaatjes van heel dichtbij kon maken. Iets wat mij met mijn vaste 400mm nooit zou zijn gelukt.

Helaas begint juist nu mijn computer kuren te vertonen zodat een fotoverslag van dit schouwspel nog even moet wachten. Wel had ik inmiddels een album over de Visarenden aan het strand van Fort Myers klaar en dat ziet er zo uit:

http://www.janhvogels.nl/visarendw/index.html

Groet,

Jan