Sassemse Vogels 12 is uit!

Sassemse Vogels 12 is uit!

From: Sassemse Vogels, Hans van Stijn
Sent: Sunday, July 17, 2016 3:49 PM

Het is half juli en de eerste signalen van de najaarstrek zijn er al weer met waarnemingen van Oeverloper en Zwarte Ruiter op een onder water gezet bollenland in Sassenheim. Het is daarom hoogste tijd voor de nieuwste Sassemse Vogels, nummer 12 die gaat over 2015.

In 2015 zijn in Sassenheim 141 soorten waargenomen waartussen ditmaal geen nieuwe Sassemse soort. Wel op de lijst staan o.a. Nonnetje, Krooneend (de 5e) , Purperreiger, Kuifduiker, Rode Wouw, Smelleken, Zwartkopmeeuw, Velduil (3e en 4e), Glanskop (2e), Beflijster en Kleine Vliegenvanger (2e).

In Sassemse Vogels 12 staan de volgende artikelen:

·      2015 in vogelvlucht
·      Broedende roofvogels in Sassenheim, een inventarisatie
·      Tuinvogelen in Sassenheim
·      Een IJslander in de Hemmeerpolder
·      Vogeltrek in Sassem in 2015
·      Het fenologieoverzicht
·      De Roodemolenpolder: door de gemeente bedreigt waardevol grasland
·      Een Ooievaar eet ook wel eens een Haas
·      Rommelhoek Oosthoutlaan: een verdwenen natuurgebiedje
·      Films uit het Sassemse vogelgebied
·      De Sassemse lijst 2015

 

De vorm van het jaarboekje is wel anders dan je gewend bent: Sassemse Vogels 12 is nl. volledig digitaal. De reden hiervoor is dat mijn vaste drukker niet meer beschikbaar is en de kosten bij andere drukkerijen 2 tot 3 keer zo hoog zijn en dat is het mij niet waard. Daarom dit jaar een volledig digitale Sassemse Vogels met daarin ook links naar filmpjes die in 2015 in het Sassemse vogelgebied zijn gemaakt (er is dus ook geen DVD). Op verschillende plekken staat tekst in een rood vierkant; als je op het vierkant klikt, wordt een filmpje op YouTube gestart.

Een leesversie van Sassemse Vogels 12-2015 kan je hier downloaden. Wil je het boekje afdrukken, laat het mij dan even weten; ik stuur je dan een afdrukversie.

Groeten,
Hans
hjvanstijn@ziggo.nl