Persbericht Natuurcentrum Katwijk

Persbericht Natuurcentrum Katwijk
De zeldzame priktolhoren die onlangs werd gevonden bij Katwijk.

Strandvondsten op naam gebracht  Determineren in Natuurcentrum Katwijk 
KATWIJK – Specialisten van Naturalis en het Natuurcentrum Katwijk geven op zaterdagmiddag 12 augustus antwoord op vragen over meegebrachte strandvondsten.

 Regelmatig worden er interessante en zeldzame vondsten gedaan op het Katwijkse strand. Wat denk je van de wervel van een Hyena die een lid van de strandwacht Katwijk-Noordwijk een tijdje geleden vond? Of van de recente vondst van een zeldzame Priktolhoren, een soort schelp, op het strand van Katwijk.  

 Heb je zelf een schelp, bot of iets anders uit de natuur gevonden en wil je graag weten wat het is? Kom dan zaterdagmiddag 12 augustus naar het Natuurcentrum Katwijk. Van 14.00 tot 17.00 zijn er natuurkenners van Naturalis en Natuurcentrum Katwijk aanwezig die je graag vertellen welke soort je hebt gevonden en wat er voor interessants over te vertellen is. 

 Het Natuurcentrum Katwijk, in de portacabins op het strandvak voor de Oude Kerk, is geopend op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Op de woensdagmiddagen zijn er activiteiten voor kinderen. Woensdag 9 augustus is er ‘zeeles’ (aanvang 14.00 uur), woensdag 16 augustus is er ‘knutselen’ (aanvang 14.30 uur, opgeven graag via activiteiten@natuurcentrumkatwijk.nl). 

Foto: De zeldzame priktolhoren die onlangs werd gevonden bij Katwijk.