Kampeerweekend Lauwersmeer 19-21 augustus 2022

Van: Jelle van Dijk
dinsdag 3 mei 2022

Kampeerweekend Lauwersmeer 19-21 augustus 2022

Het Lauwersmeer behoort in de nazomer tot de vogelrijkste gebieden van ons land. Vandaar dat onze vereniging daar in 2007, 2011 en in 2017 een kampeerweekend organiseerde. In de komende augustusmaand willen we dat voor de vierde maal doen en wel van vrijdagmiddag 19 augustus tot zondagmiddag 21 augustus.

Op camping Robersum in het Groningse Vierhuizen, maar dichter bij het gezellige Zoutkamp gelegen, is een optie genomen voor tien plaatsen. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij zelf voor vervoer, foerage en onderdak (tent, caravan of camper) zorgen. De camping heeft ook de beschikking over vier huisjes (zie de website www.robersum.nl.). Wil je daar gebruik van maken, neem dan contact op met Gab de Croock (zo afgesproken met de beheerder).

Bij goede weersomstandigheden gaan we een fietstocht rondom het meer maken waarbij bekende vogelgebieden als Jaap Deensgat en Ezumakeeg bezocht zullen worden. Natuurlijk komen we daarbij ook langs de haven van Lauwersoog en het recreatieproject Esonstad. Fietsen zijn eventueel te huur in Zoutkamp of Ulrum.

Naast allerlei soorten eenden, ganzen en steltlopers zijn ook bijzondere soorten te verwachten zoals Slechtvalk, Zeearend, Grauwe Kiekendief en Reuzenstern. Ook de flora heeft in augustus nog veel te bieden met soorten als Parnassia en Moeraswespenorchis.

Met de campingbaas is afgesproken dat op 1 juni zal worden meegedeeld hoeveel plaatsen gereserveerd zullen worden. Heb je belangstelling, geef je dan in ieder geval vóór 1 juni op bij Gab de Croock (tel. 0641402765 of e-mail: g.j.a.de.croock@freeler.nl).