HITTEGOLF IN DE A.W.Duinen.

HITTEGOLF IN DE A.W.Duinen.

Van: Wil Heemskerk
zaterdag 3 sept. 2022

Augustus was een topmaand wat zonuren betreft, vermoeid, maar voldaan sluit ik mijn augustus wandelingen met deze fotoreeks af. De Insecten en zeker de Libellen genoten zichtbaar van de zonnestralen, vooral in de ochtenduren lieten zij zich geduldig fotograferen tijdens het opwarmen.
Een mooie tref was de ontmoeting met de Argusvlinder, met enige regelmaat kwam ik er een aantal tegen.
Uitrustend op een boomstam voor een kleine koffiepauze, kwam er plots een Vos naar mij toe. Op zoek naar voedsel snuffelde hij brutaal in mijn rugzak, nog wat nazoekend droop hij af. Ik kon wel merken dat hij gewend was aan mensen, die hem wel voedsel geven. Nooit aan beginnen, zo krijg je bedelgedrag.
Op 2 augustus zag ik het Gewoon Vuurzwammetje, het is een prachtige knalrode vroege Wasplaat, gevonden op het Groot Zwarteveld, in de herfst zijn ze er weer talrijker te vinden.
De Tijgerspin/ Wespspin hing in zijn aparte gesponnen web met een zigzagtrapje, wat tussen het Pitrus geweven was. Het is een van de mooiste spinnen die ik ken, een spin die nog niet zo talrijk is en waar je goed naar moet zoeken, wil je hem vinden.

Groeten, Wil