Cultuurcafé: faunabeheer, afschieten van herten en safari joggen

Cultuurcafé: faunabeheer, afschieten van herten en safari joggen

Van: Martha Baalbergen
vr 13-1-2017 10:22

Zondag is er een bijzondere middag in Het Cultuurcafé met Martien Frijns en Machiel Bosch over faunabeheer, Het Deelerwoud en De AW-duinen.  De discussie is ook hier in Noordwijk actueel!
Jullie zijn van harte welkom.

NATUUR IN HET DEELERWOUD EN DE AW-DUINEN

Over faunabeheer, het afschieten van herten en safari-joggen

Zondagmiddag 22 januari zijn de auteurs Martien Frijns en Machiel Bosch te gast bij van der MEER/Het Cultuurcafé.

Zij geven een presentatie met lichtbeelden over het prachtig geïllustreerde boek Het Deelerwoud – Wild en bijster land. In Het Deelerwoud – Wild en bijster land verkennen zeven mannen het natuurgebied Deelerwoud, dat midden op de Veluwe ligt en waar dam- en edelherten en wilde zwijnen niet meer worden afgeschoten.

Je wandelt mee met natuurbeheerder Machiel Bosch, filosoof Clemens Driessen en schrijver en natuurliefhebber Martien Frijns. Wandelingen die onder meer vragen oproepen over charismatische relaties in de natuur, lerend beheren, fauna versus flora, de Amsterdamse Waterleidingduinen, de raaf en de uil en natuur in de ‘oksels’ van snelwegen. Ook in Het Deelerwoud speelt het vraagstuk over het afschieten van herten, zoals hier in de Amsterdamse Waterleiding Duinen.

Misschien is het verstandiger als we meer in natuurtijd en minder in mensentijd leren denken.

Ga met auteurs Martien Frijns en Machiel Bosch in gesprek en treedt met hen in discussie over faunabeheer, herten en safari-joggen.

Welkom zondagmiddag 22 januari , 15 uur bij van der MEER/Het Cultuurcafé aan de Keuvel 1 in Noordwijk. Toegang vrij, wel graag even reserveren via www.boekhandelvandermeer.nl

Martha Baalbergen 06-48082804 / 071-3613073