Bedankt Koene Vegter

Bedankt Koene Vegter

Van: George Hageman
za 1-4-2017 00:17

Vanavond heeft Koene Vegter tijdens de Algemene Ledenvergadering afscheid genomen als penningmeester.
Voorzitter Jaap Eisenga sprak hem toe en bedankte hem voor 15 jaar vakmanschap. Koene Vegter zorgde voor een goede relatie met de subsidiegevers en laat een financieel gezonde vereniging achter.  Als nieuwe penningmeester werd benoemd Robert Sluijs, die er vanavond helaas niet bij kon zijn.

Na de jaarvergadering was het woord aan Dineke Kistemaker, die samen met Kees Verweij, een lezing verzorgde over hun reizen naar Zweden. Op amusante en enthousiaste wijze vertelde ze over de schoonheid van Zweden en over het geluk en geduld dat je soms moet hebben om te zien wat je hoopt te zien.

Vogels die we hier in de winter zien, kan men in Zweden zien broeden. Zo zagen we jongen van Grote Zaagbek, Brilduiker en van Wilde Zwanen. In zomerkleed kwamen o.a. Parelduiker, Kramsvogel en Koperwiek voorbij.
Eland, Rendieren, Lemmingen en sporen van Bruine Beren werden gespot. En bovenal uilen, zoals Sperweruil, Laplanduil, Bosuil en Oeraluil. Ook de flora kwam aan bod, zoals mooie beelden van de vele orchideeen.
De lezing werd verlevendigd met korte filmpjes en soms aangevuld met de geluiden van de vogels.

Een geslaagde lezing voor een volle zaal, waarvoor Jaap Eisenga haar bedankte met een boeket.

IMG_6264kl