Uitnodiging groene inspiratiedag voor de Bollenstreek

Uitnodiging groene inspiratiedag voor de Bollenstreek

Geachte heer, mevrouw,
Graag nodigen wij u uit voor de groene inspiratiedag voor tuinen en balkons, op zaterdag 1 juli van 12:00 tot 16:00 uur aan de Noorder Leidsevaart 11 in Hillegom.
Tijdens deze middag staan hoveniers klaar om te adviseren over welke planten de tuin aantrekkelijk maken voor vogels, vlinders en bijen. De tuinontwerpster maakt tuinschetsen voor groene en diervriendelijke tuinen. De inspiratietuin is vrij toegankelijk om ideeën op te doen. Daarnaast is Bollenstreekhout aanwezig met lokale houtproducten. Bezoekers kunnen een tuintegel inleveren en in ruil hiervoor ontvangen zij een bij- en vlindervriendelijke tuinplant. Tevens liggen voor iedere bezoeker een kleurrijk bloemenmengsel en een tuinmagazine klaar.
Wij zien in ons werkgebied in de Duin en Bollenstreek een groeiende belangstelling voor vergroening en natuur in de buurt. Daar zijn wij erg blij mee. Groen inspireert, geeft energie en brengt mensen nader tot elkaar. Wij ervaren dat groen veel voordelen biedt voor mens en dier, zoals het opnemen van water en het geven van schaduw en verkoeling. Een gevarieerde tuin met inheemse planten biedt voedsel, schuil- en broedgelegenheid voor dieren. In een groene en diervriendelijke omgeving valt altijd wat te beleven!
Helaas zien wij ook veel tuinen met weinig tot geen groen. Wij willen ook deze tuinbezitters de voordelen van groen laten zien en hen aanzetten om hun tuin groener en diervriendelijker in te richten. Dit beweegt ons om een groene inspiratiedag voor de Duin- en Bollenstreek te organiseren. Wij doen dit in navolging van succesvolle landelijke acties, zoals Operatie Steenbreek. Hierbij worden mensen geënthousiasmeerd en geholpen om hun tuin groener en natuurvriendelijker in te richten. Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www.operatiesteenbreek.nl.
Wij nemen met dit evenement het initiatief voor de Duin en Bollensteek en hopen dat inwoners, gemeentes en ondernemers aan gaan sluiten bij deze groene beweging! Daarom nodigen wij u uit om bij deze middag aanwezig te zijn. Wij hopen op uw komst.
Bezoekers wordt gevraagd om zoveel mogelijk met de fiets te komen. In verband met werkzaamheden is er beperkte parkeergelegenheid direct voor de deur. Verderop aan de Leidsevaart of aan de Beeklaan kan geparkeerd worden.
Met vriendelijke groet,
Rens en Maartje de Rooij Renée Noppen
Hoveniersbedrijf Rens de Rooij Renée Noppen Tuinontwerp en advies
Hillegom Noordwijkerhout