zat. 6 april IVN Lentewandeling van schemer naar duisternis

zat. 6 april IVN Lentewandeling van schemer naar duisternis

Lentewandeling van schemer naar duisternis bij nieuwe maan op zaterdag 6 april  van 20.00 – 22.00 uur: op zoek naar onder andere  rugstreeppadden, boomkikkers en andere duinbewoners  

Een avondlentewandeling met nieuwe maan door de duinen en langs het strand
Meenemen: goede conditie, passende kleding, drinken en stevige schoenen.
Een stevige wandeling door het rulle zand van de Ganzenhoek en Berkheide, het Laarzenpad en langs het strand. Bedenk wel dat het, ook na een warme dag, sterk kan afkoelen en dus koud kan worden.
We vertrekken met de zon en komen terug met de maan. Donker wordt het pas echt als we het bos inlopen. We hopen op helder weer zodat we kunnen genieten van de  zonsondergang en vervolgens de maan en de sterren. Ervaar het kleuren van de avondlucht en het invallen van de duisternis, de verandering van de luchtvochtigheid en de temperatuur, het wegsterven van de duingeluiden, het naderen van de branding. Laat je verrassen door vanaf  het hoge duin de zee bij nacht te zien en in het donker langs de vloedlijn te lopen.

Weinig praten, veel beleven. We hopen op een concert van de nachtegalen. Ook de rugstreeppadden geven hun uniek concert in de duisternis vanuit de duinmeertjes. Horen we daar boomkikkers?

Hopelijk zien we bosuilen vliegen tegen de donker wordende hemel. Misschien kruist zelfs een ree of vos ons pad.

Wanneer:        Zaterdag 6 april 20.00  tot 22.00 uur
Verzamelen:    Parkeerterrein tegenover Hotel Duinoord, Wassenaarseslag 26, 2242 PJ Wassenaar
Meenemen:     goede conditie (!), passende kleding, drinken en stevige schoenen. Een stevige wandeling door het rulle zand van de Ganzenhoek en Berkheide, het Laarzenpad en langs het strand.

Opgeven:        Verplicht. Via email: want.ivnleiden@gmail.com Of telefoon 06 37005024
Kosten:           geen
Organisatie:     IVN-Leidse regio, Werkgroep Actieve NatuurTochten

Mocht je willen meerijden , mail dan even zodat we de mogelijkheden kunnen bekijken