Vrijdag 25 maart avondexcursie in het Panbos

Vrijdag 25 maart avondexcursie in het Panbos

Wandelen door een donker bos

KATWIJK – Op vrijdag 25 maart organiseert Natuurcentrum Katwijk weer een avondwandeling door een donker Panbos, in het kader van Earth Hour.

Miljoenen mensen wereldwijd doen elk jaar mee met Earth Hour. Zij doen op zaterdag om 20.30 uur één uur het licht uit , en vragen daarmee om aandacht voor de kwetsbare natuur op aarde.

Op vrijdag 25 maart kunnen de deelnemers tijdens de wandeling zien hoe pikdonker het kan worden zonder ‘lichtvervuiling’, al is aan de hemel rondom het licht merkbaar van de bebouwde kommen in de omgeving.

De excursie begint om 20.00 uur bij de ingang van het Panbos (aan de Wassenaarseweg tussen Katwijk en Wassenaar). Terwijl het gaandeweg donker wordt gaat de wandeling naar de Grote Weide, waar het uitspansel wordt bekeken. Tenminste, als er niet teveel wolken zijn. Misschien is er nog een Bosuil te horen. Naar verwachting duurt de excursie rond 21.30 uur.

Belangrijk: deze excursie is niet geschikt voor kleine kinderen. De minimumleeftijd is dan ook acht jaar. Opgeven via de website www.natuurcentrumkatwijk.nl (zie Activiteiten).