zat. 23 maart Nationale Schelpenteldag

zat. 23 maart Nationale Schelpenteldag

 Zaterdag 23 maart doet het Natuurcentrum Katwijk ook mee aan de Nationale Schelpenteldag!

Op deze zaterdag gaan honderden deelnemers de Nederlandse stranden op om schelpen te tellen, om een beter beeld te krijgen van het aantal en de soorten schelpen op het strand en in de zee. Zie op https://www.schelpenteldag.nl/zelftellen hoe je mee kunt doen door zelf te tellen en de resultaten op een standaard formulier in te vullen.

Voor wie dat misschien een te grote uitdaging vindt staan er op stranden langs de hele kust experts klaar in informatiestands. Er is een infopunt bij strandpaviljoen Willy Noord en ook in het Natuurcentrum Katwijk in de Oude Redschuur (Rijnmond 200 te Katwijk) kan iedereen van 10.00 tot 16.00 uur terecht voor informatie en telformulieren.

Vanaf 10.00 uur is het Natuurcentrum Katwijk informatiepunt/vraagbaak, inclusief desgewenst een bakje koffie of thee, met betrekking tot de schelpentellingen die deze dag op het strand gedaan worden.

 Omstreeks 10.00 uur, 12.00 uur en 14.00 vertrekken er ook wandelexcursies vanuit de Oude Redschuur richting het strand. De hele dag is schelpendeskundige John van Schoor aanwezig voor ‘schelpenles’.

 Kom gezellig langs!