BioBlitz Katwijk 2022 Speurtocht door Panbos (25 juni ) en slootje vissen (24 juni )

Bioblitz slootje

In het kader van de BioBlitz Katwijk 2022

Speurtocht door Panbos en slootje vissen

KATWIJK – In het kader van de BioBlitz 2022 kunnen kinderen met hun ouders op zaterdag 25 juni een speurtocht lopen door het Panbos, met na afloop een verrassing. Op vrijdagmiddag 24 juni kunnen kinderen meedoen aan het ‘slootje vissen’ langs het Zwarte Pad (de sloot tussen Rijnsoever en de Coepelduynen).

De hele zaterdag 25 juni (van 9.00 tot 16.00 uur) wordt aan de ingang van het Panbos/Pan van Percijn aan de Wassenaarseweg 152A een speurtocht uitgedeeld. Aan de hand van deze speurtocht kunnen ouders met hun kinderen of oudere jeugd een rondje maken door het bos en veel interessante plant- en diersoorten tegenkomen. Bij inlevering van de ingevulde speurtochtkaart krijgen de kinderen een verrassing. Deelname is gratis.

Vrijdagmiddag 24 juni kunnen kinderen onder leiding van deskundigen kijken welke plant- en diersoorten er allemaal voorkomen in de sloot langs het Zwarte Pad. Dit slootje vissen vindt plaats van 13 uur tot 16 uur. De locatie is zo’n 200 meter ten noorden van de hoofdingang van Camping De Noordduinen, net ten noorden van het bruggetje over de sloot, bij de grote keien. Deze activiteit voor kinderen is ook gratis.

De speurtocht en het slootje vissen zijn activiteiten speciaal voor de jeugd in het kader van de BioBlitz Katwijk 2022. Het gaat daarbij om het ontdekken en onderzoeken van en kennismaken met de grote biodiversiteit in en om Katwijk. Onder regie van het Natuurcentrum Katwijk en Staatsbosbeheer gaan dit weekend van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni experts met medewerking van het grote publiek proberen zoveel mogelijk soorten vast te stellen rond Katwijk.

Iedereen kan deelnemen. Of dat nu in het veld is of in de eigen tuin of een ander leuk plekje in de buurt van huis. En alle waarnemingen tellen; niet alleen van zeldzame soorten, maar ook de waarnemingen uit huis, tuin, straat en park.

Kijk voor deelname en meer info op https://natuurcentrumkatwijk.nl/bioblitz/

Benieuwd naar de resultaten? Op een speciale website kan men de voortgang volgen en inzicht krijgen in de biodiversiteit in en om Katwijk. Zie https://waarneming.nl/bioblitz/bioblitz-katwijk-2022/

Ervaringen kan men delen via social media, met gebruikmaking daarbij van #bioblitzkatwijk en #natuurlijkkatwijk.

BioBlitz speurtochten door Panbos