verslag Herfstnatuurspel

verslag Herfstnatuurspel

Vertier in het bos

Sinds 1977 wordt het jaarlijkse Herfstnatuurspel in het Leeuwenhorstbos georganiseerd door de Vereniging voor Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk. En ook dit jaar was het weer een groot succes, mede dankzij de medewerking van het Zuid-Hollands Landschap en met financiële steun van het Baalbergenfonds. En natuurlijk de vele enthousiaste vrijwilligers.

Op 18 oktober j.l. namen zo’n 250 kinderen samen met 170 (groot)ouders deel aan deze interactieve natuurspeurtocht van 26 vragen over het onderwerp “Aard van het beestje”. Want niet alleen ieder mens heeft zijn eigen-aardigheden maar ook zeker ieder dier en daar waren de vragen op afgestemd. Welke vogel roept zijn eigen naam? In welk deel van de boom woont de eekhoorn, specht en uil? Welk dier gebruikt deze bijzondere nestkast?

De deelnemers moesten ook fysiek aan de slag door te rennen als een haas, springen als een kikker en zijwaarts lopen als een krab. Maar ook ervaren hoe moeilijk het is om met een priem een gat in een oude boomstam te maken. Toch wel knap van die specht!

Aan het einde van de speurtocht konden de verzamelde letters, die men bij elke opdracht kreeg, worden omgezet in de slagzin “Zo is de manier van plant en dier”.

Bij de kraam van de natuurvereniging kreeg iedereen de juiste antwoorden op een kaartje en een heerlijke appel. Want zo’n middag door het bos rennen kost best veel energie, maar natuurbeleving gééft ook energie!

De organisatoren konden wederom terugzien op een zeer geslaagde middag met uitzonderlijk mooi weer voor midden oktober.

Foto’s: Piet Broekhof

Voor de foto’s klik hier