IVN vogelexcursie Santhorst zondag 28 mei

logos

 Op zondag 28 mei as. zal bioloog Wim ter Keurs vanaf 07.00 u. ’s ochtends een vogelexcursie leiden op Santhorst, een landgoedje aan de Papeweg tussen Wassenaar en Voorschoten. Op Santhorst (eigendom van de Stichting Twickel; www.twickel.nl/) broeden ca. 45 soorten broedvogels. Daarnaast komen er ook enkele tientallen soorten zoogdieren voor.

Tijdens de excursie zal ook aandacht worden besteed aan de ontstaansgeschiedenis en de cultuurhistorie van Santhorst en aan de flora van het landgoed. De excursie zal een paar uur duren (tot 10.00 u.), maar deelnemers kunnen ook tussentijds afhaken.

De excursie op Santhorst vindt plaats in het kader van een heel excursieprogramma voor 2017, dat voor het zesde achtereenvolgende jaar wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van IVN regio Leiden (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid), Agrarische Natuurvereniging Santvoorde, AVN (Algemene Vereniging voor Natuurbescherming voor ’s Gravenhage en omstreken), Stichting Horst en Weide en Staatsbosbeheer.

Belangstellenden kunnen zich opgeven voor de vogelexcursie op Santhorst door een e-mail te sturen naar: ivnleiden@hotmail.com. Dan krijgen ze bericht of ze kunnen deelnemen aan de excursie of dat de excursie intussen is volgeboekt (er kunnen bij deze excursie maximaal 20 deelnemers mee). Trek warme kleding aan en stevige schoenen en neem een verrekijker mee.

Samengevat:

 Vogelexcursie op Santhorst aan de Papeweg in Wassenaar

Wanneer:         op zondag 28 mei as., van 07.00 tot 10.00 uur;
Verzamelen:     bij de ingang van Santhorst aan de noordelijke parallelweg van de Papeweg in Wassenaar;
Kosten:            geen;
Tip:                 warme kleding en stevige schoenen of laarzen aan en verrekijker mee;
Aanmelden:     via: ivnleiden@hotmail.com (er kunnen maximaal 20 deelnemers mee; dus wees er snel bij!).
 
Wat betreft de volgende excursies dit jaar: op 17 juni is er een zonsopgangswandeling door het Achterbos (05.00 – 07.00 u.), op 25 juni is er een struintocht door Koninklijk Landgoed “de Horsten” (11.00 – 15.00 u.), op 26 juli een zomeravondexcursie door het Achterbos (20.00 – 22.00 u.), op 16 september een vleermuizenexcursie in het Achterbos (18.30 – 20.30 u.), op 14 oktober een paddenstoelenexcursie in het Achterbos (10.00 – 12.00 u.), op 28 oktober is de ‘Nacht van de nacht’ (20.00 – 22.00 u.), op 4 november is de natuurwerkdag bij Staatsbosbeheer in de Duivenvoordse-Veenzijdse polder (v.a. 10.00 u.). Op 17 december is er onder voorbehoud een geschiedenis- en natuurexcursie op het landgoed Zuidwijk (10.00 – 13.00 u.) en in de zomer (juli of augustus) is er mogelijk ook een kano-excursie in de Papenwegse en de Zuidwijkse polder (nader bericht volgt t.z.t.).
 
De excursies (en eventuele wijzigingen in het programma) zullen worden aangekondigd op de websites van IVN regio Leiden (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid; www.ivn.nl/leiden), Agrarische Natuurvereniging Santvoorde (www.anv-santvoorde.nl), AVN (Algemene Vereniging voor Natuurbescherming voor ’s Gravenhage en omstreken; www.avn.nl), Stichting Horst en Weide (www.horstenweide.org) en Staatsbosbeheer (www.staatsbosbeheer.nl).\

map

Geplaatst in Nieuws