24 nov. Riviernatuur langs de Lek (lezing)

 Vrijdag 24 november 2017

Aanvang 20.00 uur      Plaats : Jan Verwey Natuurcentrum, Zilverschoon 20 , Noordwijk

Henk Tromp uit Nieuwegein, lid van het Natuurfotografengilde (NFG), is een al vele jaren actief natuurfotograaf.
Zijn voorkeur gaat uit naar het fotograferen van vogels in hun natuurlijke omgeving. Maar ook landschappen met de daarin voorkomende flora en fauna hebben zijn aandacht
De uiterwaarden van de Lek zijn in de nieuwe Natuurbeschermingswet opgenomen als Natura 2000 gebied. Dit betekent extra bescherming van de natuurwaarden in deze regio.
De laatste jaren zijn er veel werkzaamheden verricht in de uiterwaarden, tezamen met dijkverzwaringen en uitvoering van het plan `Ruimte voor de Lek`.
Hierdoor zijn ook nieuwe natuurgebieden ontstaan en ingericht om de kwaliteit van de natuurwaarden te verbeteren. De resultaten hiervan komen in deze lezing uitvoerig aan bod.
De Everdingerwaard heeft zich ontwikkeld tot een waar vogelparadijs en de diversiteit van de aanwezige flora is sterk verbeterd. Dit geldt ook voor gebieden als Steenwaard aan de noordzijde van de Lek en de stroomdalgraslanden westelijk van Vianen.

Veel aandacht dus voor de diversiteit van de flora met o.a. orchideeën, en voor de broedvogels, de wintergasten die we kunnen waarnemen en niet te vergeten de fraaie landschappen langs de Lek.

Geplaatst in Agenda, Lezingen